• De Telstar Streetleague wordt georganiseerd door ‘Telstar Thuis in de Wijk’.

    Ron Pichel

Doe mee met de Street League

VELSEN Op 13 juni gaat de zevende editie van de Telstar Street League van start, het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 17 jaar van Telstar Thuis in de Wijk. In de verschillende wijken zijn er vijf voorrondes, de finale is na de zomer in het Rabobank IJmondstadion van Telstar. Nieuw is dit jaar dat er twee leeftijdscategorieën zijn.

Omdat de leeftijdsverschillen in het veld soms wel erg groot zijn, heeft de organisatie besloten om dit keer met twee categorieën te werken: van 12 t/m 14 jaar en van 15 t/m 17 jaar. Dat betekent tegelijkertijd dat de bovenste leeftijdsgrens met een jaar is verhoogd. Jongere kinderen mogen met de ouderen meedoen, omgekeerd is niet toegestaan.
De voorrondes voor de Telstar Street League zijn op vijf woensdagen en beginnen steeds om 17 uur. Op 13 juni in Velserbroek (Wieringer Aak), 20 juni in Haarlem-Noord (Flevoplein), 27 juni in IJmuiden-Zeewijk (Cruijff Court), 4 juli in Velsen-Noord (Stratingplantsoen) en 11 juli in IJmuiden (Homburgstraat). Voor eten en drinken wordt gezorgd. Spelers van Telstar zijn de scheidsrechters.
Een team bestaat uit minimaal vijf en maximaal acht meisjes of jongens (niet gemengd). Deelnemers moeten tenminste 12 jaar en nog geen 16 jaar oud zijn. Naast het voetballen, kunnen zij ook punten verdienen met een buurtactiviteit die goed of leuk is voor de wijk. Bijvoorbeeld door te helpen bij een buurtfeest of het schoonmaken van een plantsoen. Een team haalt alleen de finale als de buurtactiviteit ook daadwerkelijk is uitgevoerd. De finales zijn vooraf aan een wedstrijd van Telstar aan het begin van het nieuwe seizoen.

INSCHRIJVEN Zie voor meer info en het inschrijfformulier (telstarstreetleague.nl) en Facebook.com/TelstarStreetleague