• Voorzitter Heerenveen dames, Froukje Hofma, ontvangt het bidboek uit handen van vice-voorzitter Anton Jansen van VVK/Telstar.

    Rowin van Diest

Doorstart van Vrouwen Telstar

'Ons uiterste best doen om serieus te worden genomen'

VELSEN-ZUID Maart roert soms nadrukkelijk zijn of haar staart. Zeker in Velsen-Zuid waar vrijdag 1 maart VVK/Telstar vrouwen haar bidbook presenteerde. Het bidbook met businessplan zal later aan de KNVB worden aangeboden in de hoop en verwachting dat Telstar een uitnodiging krijgt om haar plan toe te lichten en volgend seizoen kan instromen.

Van 2011 tot 2017 was Telstar al actief op het allerhoogste niveau en een doorstart zou de ultieme bekroning zijn van het harde werken achter de schermen.

Hans Akkerman

REALISTISCH Vice-voorzitter Anton Jansen van VVK/Telstar opende de bijeenkomst en noemde het project een ''realistisch verhaal''. Trainer Hans de Winter benadrukte vooral het sportieve deel.

De Winter: ''We creëren een regionaal platform met 17 verenigingen, we maken de Pyramide compleet met hoog spelende regionale teams, we willen een voetbalschool gaan opzetten, een breed draagvlak creëren, inclusief het opleiden van kader en officials. Je ziet: we gaan niet over een nacht ijs en denken breder.''

HALVERWEGE Om de begroting rond te krijgen, is er al positief nieuws te melden. "Inderdaad, zonder enige vorm van marketing nog hebben we bijna de helft van het streefbedrag (250.000 euro) al toegezegd gekregen. In 2021/22 willen we naar vier ton groeien en voor 2023/24 hopen we vijf ton binnen te halen,'' aldus de Winter.

HEERENVEEN Hij gaf tot slot het woord aan de voorzitter van Heerenveen dames, Froukje Hofma, het team tegen wie een half uur later de Telstar-vrouwen een oefenduel afwikkelde (0-2 verlies).

ZEER POSITIEF De Friezin had een zeer positieve grondhouding met betrekking tot het bidbook. Hofma:'' Ik ga mijn uiterste best voor jullie doen. Het plan ziet er prima uit. Er spreekt ambitie uit en jullie mogen daar best trots op zijn. We willen graag dat meer ploegen in de eredivisie uitkomen, het liefst een ploeg of twaalf. Dames- en meisjesvoetbal is booming maar we moeten nog steeds onze uiterste best doen serieus te worden genomen. Ik zou willen eindigen met een verzoek: draag je passie uit, gebruik alle marketing tools die voor handen zijn. Zorg er voor dat de KNVB niet om je heen kan. Wij zullen jullie verzoek steunen.''