• Sanne Kessler zet zich samen met Karen Elzinga in voor de dameskoers. Rechts zus Nina Kessler, deelneemster

    Theo Koster

Dorpsfeest Santpoort

'Jaar van de vrijwilligers'

SANTPOORT Van zaterdag 28 juli tot en met zaterdag 4 augustus viert Santpoort feest. Binnen acht dagen organiseert de Harddraverij Vereniging meer dan veertig evenementen, groot en klein. Nieuw dit jaar een Puntenkoers voor de damesrensters op woensdagavond. Maar er is ook een aantal evenementen geschrapt.


375 VRIJWILLIGERS Het is niet te geloven hoeveel vrijwilligers een bijdrage leveren aan het Dorpsfeest. Denk aan de mede-organisatoren, maar ook aan de mensen die post verzorgen en rondbrengen, verkeer regelen, administratie doen, sponsors benaderen, de sponsordoeken ophangen, prijzen regelen, je kunt het zo gek niet bedenken. Zonder hun inzet geen feest! Het bestuur zet daarom alle 375 vrijwilligers dit jaar extra in het zonnetje. Zo worden zij allemaal persoonlijk uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van het Dorpsfeest Santpoort en het vertrek van de Rijtuigendag. Wilt u weten wie die Santpoortse helden zijn? Kom dan zaterdag 28 juli om 10.30 uur naar de opening van het Dorpsfeest bij de Ruïne van Brederode om uw waardering in applaus uit te drukken.

PUNTENKOERS DAMES Dat het dames wielrennen in de lift zit, zal niemand zijn ontgaan. De wielrensters doen het internationaal verrassend goed. Zo ontstond het idee om ook in Santpoort een dameskoers te organiseren. Makkelijk gezegd, maar in de wielerwereld niet zo 1-2-3 voor elkaar. Mede door het doorzettingsvermogen en doortastendheid van de vrijwilligers Sanne Kessler en Karen Elzinga gaat het toch lukken! Een puntenkoers volgens de snowball-puntentelling is het resultaat. De dames starten op woensdagavond 1 augustus om 19.00 uur op het bekende wielerparcours en zullen 30 ronden van 1 km afleggen. Wie de eerste ronde als eerste over de streep komt, verdient 1 punt. En wie de tweede ronde als eerste over de streep ontvangt 2 punten, enz. Het wordt dus een strategisch spel. Ga ik aan het begin van de koers al punten sprokkelen of bewaar ik mijn krachten voor de laatste ronde? Door de inzet van twee speakers (Jannes Mulder en Cees Smit) is het allemaal goed te volgen voor het publiek. Aan de start worden onder andere verwacht: Nina Kessler en Tessa Dijksman uit Velserbroek, Nederlands kampioene Evy Kuipers en nog veel meer toppers.