• Door zonnepanelen kan de energierekening een stuk lager uitvallen.

    pixabay

Energierekening kan flink stuk omlaag

IJMUIDEN Voor veel mensen was het even schrikken begin dit jaar. De eindafrekening van de energiekosten is voor veel mensen behoorlijk gestegen. Op woensdag 26 juni vertellen experts van het Duurzaam Bouwloket graag hoe een huis aan te pakken om de verbruikskosten om laag te krijgen. De informatieavond wordt gehouden bij BRAK! IJmuiden.

Wat kan je met geringe investering voor elkaar krijgen? En welke regelingen zijn er allemaal om je woning beter te isoleren? Hoe zit dit eigenlijk bij sociale huurwoningen? Wat kan en mag je doen? Het antwoord op deze, en veel meer vragen, komt aan bod op deze laagdrempelige informatieavond. De avond zal worden geopend door het Duurzaam Bouwloket. Na een introductie worden kleine maatregelen, bespaartips, woningisolatie en het leasen van zonnepanelen toegelicht. Wat is handig, en natuurlijk, wat levert het uiteindelijk op? De zogenaamde 'terugverdientijden' worden aan de hand van objectieve informatie kritisch toegelicht.

ZONNEDAKEN Energiek Velsen presenteert zich en zal meer informatie geven over collectieve zonnedaken en het project energiecoaches, waar momenteel vacatures voor uit staan. Na afloop kunnen alle vragen worden gesteld en is er meer informatie in te winnen bij de infokramen van Energiek Velsen en het Duurzaam Bouwloket

De informatieavond is gratis toegankelijk. In verband met beperkte ruimte is aanmelden gewenst en dat kan via www.brakijmuiden.nl. Iedere tiende aanmelder ontvangt een bespaargadget. Het BRAK! huisje is gelegen aan het Kennemermeer, op het parkeerterrein vlakbij de kust. Op deze avond vindt ook de workshop Hollandse Luchten plaats in het rode gebouw naast BRAK!

Deze avond stond overigens al gepland voor 28 mei. Maat toen staakte het OV, vandaar de verplaatsing.