• Van noodweer geen sprake tijdens Latin Village.

    Michel van Bergen

Fijn toeven op Latin Village

SPAARNWOUDE Er werd gevreesd voor heel slecht weer en dus stonden er op diverse websites (goedkope) kaarten voor Latin Village te koop. Het bleek allemaal wel mee te vallen en uiteindelijk werden het gewoon twee leuke dagen vol lekkere muziek.

Het valt niet mee als festivalganger om precies te weten waar je aan toe bent. Je koopt tenslotte al vroeg kaartjes om er zeker van te zijn dat je naar binnen kan. Maar als weermannen dan beginnen over code geel, oranje en rood, dan ga je eens nadenken. Ook LowLands had er last van. Maar uiteindelijk bleek het allemaal weer mee te vallen.

OMGEVING Voor de omgeving is het een ander verhaal. Tenzij het echt verschrikkelijk weer wordt, gaat het feest gewoon door. En na Dance Valley en Dutch Valley is het niet zo dat je er aan went. Bovendien zorgde Latin Village vorig jaar voor veel overlast, omdat de bezoekers de woonomgeving leken te verwarren met een festivalterrein. Er waren klachten over sluipverkeer, foutparkeerders, wildplassers en geluidsoverlast. Vooral Velserbroekers klaagden.

MAATREGELEN De gemeente en de organisatie hadden dit jaar dan ook flink wat maatregelen genomen. En dat leek te werken. Het aantal klachten is beperkt gebleven en door het aanstellen van een omgevingsregisseur werden die snel behandeld. Bewoners waren dan ook positief gestemd en sommige hopen dat dit soort maatregelen voor alle evenementen gaat gelden.