• Een impressie van het feest van vorig jaar.

    Latin Village / Verkijk

Strenge regels rond Latin Village

SPAARNWOUDE Na Dance Valley en Duch Valley afgelopen weekend, is het weer feest op het Velsen Valley terrein in Spaarnwoude. Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus is het tijd voor Latin Village. Inmiddels is dit het grootste Latin festival van heel Europa en trekt jaarlijks duizenden liefhebbers naar het festival om te genieten van authentieke Latin, Salsa en Rumba en tegelijkertijd helemaal los te gaan op moderne latin house en eclectische dance.

VERKEER De fiets-en wandeltunnel (Tacitustunneltje), die onder de snelweg A9-A22 loopt en de Oostlaan in Velserbroek met de Oosterbroekerweg in recreatiegebied Spaarnwoude verbindt, is tijdens de dit festival gesloten. Net als voorgaande jaren blijft de Amsterdamseweg open en zijn de woningen, bedrijven en woonboten in Spaarnwoude bereikbaar. Het verkeer wordt door Traffic Support Events in goede banen geleid. Ook werken de organisatoren samen met gemeentelijke toezichthouders om parkeerdruk in Velserbroek te beperken. In delen van de Velserbroek kan door verkeersregelaars gevraagd worden of men al dan niet voor het festival komt, om te voorkomen dat Velserbroek vol wordt geparkeerd door festivalgangers.

LEGIMITATIEPLICHT Voor mensen die in het gebied wonen, werken of bedrijven bezoeken is het goed om te weten dat bij bepaalde punten waar men Spaarnwoude met de auto binnenkomt,  om legitimatie kan worden gevraagd.

VERPLICHT STALEN Er worden dit jaar twee grote (brom-) fietsenstallingen ingericht, waar verplicht gebruik van moet worden gemaakt. (Brom)fietsen die buiten de fietsenstalling worden neergezet worden verwijderd.

GELUIDSTESTEN Op donderdag 15 augustus van 16.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag 16 augustus van 12.00 uur tot 15.00 uur zijn de geluidstesten voor Latin Village. Deze geluidstesten duren maximaal 3 uur. Deze geluidstesten kunnen enige overlast geven.

OVERLAST De gemeente realiseert zich dat het festival overlast kan veroorzaken. Samen met de organisator en vele adviseurs wordt geprobeerd om deze overlast zo veel mogelijk te beperken. Voor duizenden bezoekers geeft het bijwonen van dit evenement onvergetelijke ervaringen. Tijdens Latin Village is er vanuit de organisatie een contactpersoon bereikbaar om eventuele overlast direct te kunnen verminderen of aanpakken. Deze omgevingsregisseur is bereikbaar op 020-7652999 of via de mail omgevingsregisseur@latinvillage.nl.