• Vlnr districtsvoorzitter RK Kennemerland Joop van Burk, burgemeester Dales, voorzitter RK IJmond Mees Hartvelt.

    Rode Kruis IJmond

Feestelijke heropening Rode Kruis gebouw

VELSEN-ZUID Het Rode Kruis gebouw in Velsen-Zuid is vrijdag feestelijk geopend. Na trotse toespraken van voorzitter Mees Hartvelt, burgemeester Dales en districtsvoorzitter Joop van Burk, kon iedereen de pas verbouwde vergader- en lesruimte van het Rode Kruis bewonderen.

Trotse burgemeester, voorzitter en districtsvoorzitter Burgemeester Dales sprak tijdens zijn toespraak de volgende woorden: "Ik heb als doel de wereld een stukje mooier achter te laten en daarom voel ik me verbonden met de doelen van het Rode Kruis. Ik ben blij hier vandaag te zijn en vind het mooi hoe dit gebouw nu echt voor én door de IJmond is gemaakt." Ook Rode Kruis IJmond voorzitter Mees Hartvelt zei een tevreden man te zijn en bedankte alle vrijwilligers, architect ir. Mark A. Peterson, Stolk Bouwmaatschappij, de Brandweer en iedereen die de verbouwing mogelijk heeft gemaakt. Joop van Burk, districtsvoorzitter Kennemerland, benadrukte nog eens hoe mooi het gebouw geworden is en hoe blij hij is dat er extra ruimte is gekomen voor de logistieke activiteiten van het district Rode Kruis Kennemerland.

Grote opkomst De opkomst voor de feestelijke heropening van het gebouw in Velsen-Zuid was groot. Naast een flink aantal vrijwilligers was ook een deel van het bestuur van Rode Kruis Uitgeest en Rode Kruis Haarlem, een forse delegatie van de Brandweer aanwezig.

Flinke verbouwing De afgelopen maanden is het gebouw in Velsen-Zuid stevig onder handen genomen omdat na de fusie met de afdeling Beverwijk/Heemskerk dringend een groter leslokaal en vergaderruimte nodig was. Verder is de afdeling IJmond het logistieke centrum geworden van het district Kennemerland. De belangrijkste verandering is daarom het toevoegen van een vergroot leslokaal voor EHBO-cursussen en andere trainingen en workshops. Tussen ons gebouw en de garage van autobedrijf Schweitzer is een afdak geconstrueerd dat gelegenheid biedt voor het stallen van meerdere aanhangwagens.