Gedenken op Westerveld

DRIEHUIS Donderdag 2 november houdt Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6) een gedenkavond, van 18.15 tot 20 uur. Dan is het mogelijk om in het verlichte park bijvoorbeeld een kaarsje op te steken. Ook is er op verschillende plaatsen livemuziek en is er een sfeervolle wandelroute met troostrijke gedichten. Iedereen is welkom.

,,Het gezamenlijk herdenken van onze dierbaren is iets waar steeds meer behoefte aan is", vertelt Carla Bosua, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld. ,,Het biedt troost samen herinneringen op te halen en te merken dat je niet alleen staat en om iedereen de mogelijkheid te bieden om te herdenken, maar ook als een bijzondere avond met mooie muziek, gedichten en saamhorigheid."

TV-REGISTRATIE Ook dit jaar heeft KRO-NCRV ervoor gekozen om vanwege de unieke uitstraling van het gedenkpark een live tv-registratie te verzorgen van de gedenkavond. Daarin vertellen nabestaanden verhalen over hun dierbaren en brengen Nederlandse artiesten troostrijke liedjes ten gehore.

Westerveld - een Rijksmonument - is een van de oudste particuliere begraafplaatsen van ons land (1888) en het eerste crematorium van Nederland (1913).