• Leen de Winter hoopt op twee zetels voor de ChristenUnie.

    Gertjan Huijbens

'Geef elke wijk een ambassadeur'

'Ik wil de constructieve samenwerking in de Velsense raad voortzetten'

Gertjan Huijbens

IJMUIDEN ,,De wijk is een belangrijke rode draad in ons verkiezingsprogramma", zegt lijsttrekker Leen de Winter van ChristenUnie Velsen.

,,De communicatie en interactie tussen het gemeentebestuur, alle professionals en de bewoners moet beter. Een wijkambassadeur kan dat bewerkstellingen, die kan voor de verbinding zorgen."

´Samen Waardevol´, zo heet programma van de ChristenUnie. De wijkgerichte aanpak, de zorg voor elkaar en voor de kunst en cultuur in Velsen en duurzaamheid zijn daarin belangrijke thema's. ,,En we willen een betrouwbare partij zijn.¨

¨We gaan niet beloven wat we niet kunnen waarmaken. Dat geldt ook voor de overheid, die moet ook betrouwbaar zijn."

WIJKAMBASSADEUR De lijsttrekker wil de kracht van de wijken in de nogal van elkaar verschillende kernen in Velsen versterken.

,,Of het nu om duurzaam bouwen, ontmoetingsplekken of de zorg gaat, ontwikkelingen moeten vooral vanuit de wijken worden opgezet. Een ambassadeur of coördinator, die de wijk echt goed kent, is daarbij voor ons de spin in het web."

De 62-jarige Velsenaar kent zelf inmiddels de nodige wijken van Velsen. ,,Sinds anderhalf jaar wonen we op het Sluisplein in IJmuiden, met een prachtig uitzicht op het kanaal en de kleine sluis. Hiervoor hebben we in Velserbroek en eerder ook in Velsen-Noord gewoond. Mijn vrouw en ik zijn ruim veertig jaar getrouwd. Onze zoon en twee dochters zijn inmiddels dertigers, we hebben al vier kleinkinderen."

TRAININGEN De Winter werkte 34 jaar voor Dekamarkt. ,,Als rayonmanager had ik dertien supermarkt-filialen onder me. Nu werk ik voor mezelf, ik geef trainingen in managementvaardigheden aan mijn voormalige branchegenoten. En ik begeleid een paar MKB-bedrijven"

Terugkijkend op zijn eerste vier jaar als raadslid in een éénmansfractie, is de Winter dankbaar voor de samenwerking met de andere partijen. ,,In een constructieve sfeer zijn er voor de burgers van Velsen goede stappen gezet. Ik hecht er waarde aan om dat de komende vier jaar voort te zetten."

AUTHENTIEK Maar dan graag met twee zetels voor de ChristenUnie. ,,We zaten de vorige keer op anderhalf", weet Leen.

,,Ik hoop dat de kiezer ons beloont voor de afgelopen periode. Ik krijg regelmatig positieve reacties, mensen waarderen mijn authentieke en eerlijke optreden. Ik heb het met ontzettend veel plezier gedaan en wil graag nog vier jaar door. Het is een eer om de burgers van Velsen te mogen vertegenwoordigen."