• Olga Commandeur verzorgt een workshop

Gratis check-up op Gezondheidsbeurs Velsen

IJMUIDEN Na het geslaagde en druk bezochte evenement van vorig jaar zal Hoegezondbenik.nu wederom een gratis gezondheidscheck organiseren op zondag 28 januari van 10.00 – 16.00 uur tijdens de jaarlijkse Gezondheidsbeurs Velsen. Naast de gratis gezondheidscheck is er ook advies en informatie over een gezonde leefstijl speciaal voor 40+ers. Olga Commandeur van het tv programma ' Nederland in beweging' zal wederom een interactieve workshop verzorgen op deze dag.

CONTROLEREN Mensen denken steeds meer na over hun gezondheid. "Het is als het ware een APK voor je lichaam op het gebied van hart, longen, huid, botten, spieren, houding en voeding. Eigenlijk is het vreemd dat we jaarlijks naar de tandarts gaan ter controle, en dat we onze auto een beurt geven, maar we controleren nooit ons eigen lichaam"

GROTE INTERESSE Er is veel interesse voor gezondheidscheck. Nederlanders willen zeker over hun gezondheid nadenken. Dit blijkt iedere keer uit de vele inschrijvingen voor de gezondheidscheck. Vanwege de multidisciplinaire samenwerking, het gemak, de snelheid, het kosteloze en vrijblijvende aspect is het gezondheidscheck van Hoegezondbenik.nu uniek. Er worden op één dag screenings gedaan door verschillende medische disciplines. Denk bijvoorbeeld aan een screening van het hart bij een cardioloog, een meting van de bloeddruk, een cholesterol check, huidcheck bij een dermatoloog, psychologische onderzoek, stressmeting, onderzoek van de gewrichten en spieren, longfunctie test bij de longarts en overweeg je om te stoppen met roken dan kun je terecht bij de rookstoppoli. Aan het einde van de screening ontvangt de deelnemer gratis een advies. Het is geen regulier consult, een eventueel behandeltraject zal altijd via de eigen huisarts verlopen.

INSCHRIJVEN De gezondheidsbeurs is zondag 28 januari van 10.00 – 16.00 uur in sporthal Zeewijk, Planetenweg 310, IJmuiden. Via de site www.hoegezondbenik.nu kunt u zich vanaf nu inschrijven voor verschillende specialismen.