• Politie

Grote zoekactie naar vermiste vrouw in duinen IJmuiden levert weer niets op

IJMUIDEN In IJmuidense duinen is woensdagochtend weer een grote zoekactie geweest naar de vermiste Judith (55) uit Beverwijk. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Een speciaal zoekteam van 45 man, van het Veteranen search team, is woensdagochtend naar IJmuiden gekomen om te Beverwijkse vrouw te zoeken in de duinen en het water. Vooralsnog zonder resultaat.

De vrouw is al sinds 7 juni vermist. De politie vermoed dat zij zich in dit duingebied bevindt, omdat haar auto dichtbij is aangetroffen. Eerder werd er al gezocht in en rond het Binnenmeer en het duingebied tussen het strand en de Westonstraat, vlak nadat haar vermissing gemeld was. Volgens een politiewoordvoerder is de vrouw al eerder in zorgwekkende toestand uit beeld geraakt. Daarom werd de eerste zoekactie al snel op touw gezet.

ZOEKTEAM Het Veteranen search team is voor het eerst in IJmuiden. Het team bestaat uit oudgedienden van 'geüniformeerde diensten' als de krijgsmacht, politie, brandweer en boswachters. Het team werd opgericht bij de vermissing van Anne Faber. Het is volgens voorzitter Dennis van der Kraats de achttiende keer in anderhalf jaar dat de politie de hulp van de vrijwillige zoekers inschakelt.

De politiewoordvoerder laat nog aan het Noordhollands Dagblad weten dat het zoekteam in drie teams het gebied tussen het industriegebied en de Heerenduinweg uitkamt.

De politie heeft op dit moment geen aanleiding om ergens anders te zoeken dan het IJmuidense duingebied.