• Ook voor kinderen zijn er activiteiten, zoals schminken

    Archief

'Hapjes uit verre streken'

Twee dagen genieten van cultuur en foodfestival

IJMUIDEN Het bestuur van de Kuba Moskee organiseert, samen met het bestuur van het Cultureel Festival Velsen, weer het Cultuur- & Foodfestival. Dit weekend, zaterdag 21 en zondag 22 april, is het weer zover. Het stukje grond achter de Kuba moskee aan de Radarstraat in IJmuiden wordt dan omgetoverd in een kleurrijk en welriekend festivalterrein.

Het festival begint op beide dagen om 10:00 uur en duurt op zaterdag tot 20:00 uur en zondag tot 18:00 uur en de toegang is gratis. Tijdens deze twee dagen kunnen inwoners kennis maken met de diverse culturen in Velsen door middel van zang, dans, eten en drinken. Kom langs en feest met de organisatoren mee!

Het Cultuur en Foodfestival staat twee dagen lang in het teken van kunst, cultuur, entertainment en natuurlijk eten. Verder vinden er optredens plaats van verschillende groepen.

Ook is er een markt met verschillende stands op het gebied van verzorging, kleding, groente en fruit, huishoudelijke artikelen, oosterse producten, informatie-stands en nog veel meer. Verder zijn er workshops waaraan bezoekers kunnen deelnemen.

Drink gezellig een warm kopje Turkse thee of koffie, neem plaats aan een van de picknick tafels en geniet van mooie optredens onder het genot van authentieke heerlijke hapjes uit verre streken, die ter plekke worden bereid.

Uiteraard zijn er leuke activiteiten voor kinderen zoals een springkussen en schminken en zijn er ook voor hen allerlei lekkernijen. Kortom er is genoeg te zien en te beleven dus kom allen en neem vrienden en familie mee.