• BIZ

Havengebied schoner en veiliger

IJMUIDEN In het Zee- en Havenmuseum vond onlangs de jaarlijkse informatiebijeenkomst van de BIZ havengebied IJmuiden plaats. Voorzitter Ton Wijker en penningmeester Pieter Postma praatten de aanwezigen bij over de (financiële) stand van zaken bij de BIZ.

Parkmanager Frans Hoogzaad liet zien dat het BIZ Havengebied in het afgelopen jaar schoner, meer heel en vooral veiliger was geworden. Door het totaalpakket van camerabeveiliging, surveillance en publicaties laten de door de politie aangeleverde cijfers over de veiligheid een spectaculaire verbetering zien. Zo is er een daling van 25% van het aantal incidenten. Een ruime halvering van het aantal misdrijven en een stijging van 60% van het aantal opgeloste misdrijven. En daarnaast is de bereidheid om aangifte te doen duidelijk toegenomen.

De middag werd vervolgd met een forumdiscussie o.l.v. Gertjan Huijbens over de mogelijkheden en de toekomst van het havengebied met Jeroen Verwoort (wethouder EZ en Havens), Peter van der Meerakker (directeur Zeehaven IJmuiden), Ton Wijker (voorzitter BIZ Havengebied IJmuiden) en enkele ondernemers, Dennis Hennevanger van Saffier Yachts en Arnoud Koning van Colex. De druk bezochte bijeenkomst werd afgesloten met een netwerkborrel.