• RAYMOND VAN OLPHEN

'Hendrik Groen' krijgt Velsens tintje

IJMUIDEN Toen het boek 'Pogingen iets van het leven te maken' uitkwam, raakte heel Nederland in de ban van de bejaarde Hendrik Groen en zijn belevenissen in het verzorgingstehuis waar hij woont. Na de bejubelde tv-serie kon een toneelversie van de nuchtere en droogkomische 'dagboeken' dan ook niet uitblijven. Op dinsdag 20 maart (20.15 uur) is het toneelstuk te zien in de Stadsschouwburg Velsen.

LICHTVOETIG ABSURDISME Regisseur Gijs de Lange bedacht dat het leuk zou zijn om juist jonge mensen de oudjes te laten spelen. Zo schittert Beau Schneider (o.a. 'GTST') als Hendrik en wordt zijn vriend Evert gespeeld door Mike Weerts. NRC schreef: "En nu staan Groen en zijn medebewoners ook op het toneel. Met één groot verschil: het naturalisme uit de boeken en de tv-versie is vervangen door een lichtvoetig soort absurdisme dat het regime in zo'n huis net iets meer op scherp zet."

KOOR FF ANDERS Het is leuke is dat het toneelstuk een speciaal Velsens tintje heeft: het koor FF Anders uit Velserbroek speelt namelijk ook mee! De koorleden zullen een aantal Nederlandstalige klassiekers zingen en daarmee iedereen laten swingen. Prijs: € 34,- incl. pauzedrankje en garderobe. Meer info en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.