• Pieter Vermeulen Museum.

In herfstvakantie naar Pieter Vermeulen Museum

DRIEHUIS Tijdens de herfstvakantie is het Museum-Kids- Week in het Pieter Vermeulen Museum.

Zo is er de tentoonstelling 'Tuin vol Geheimen' voor kinderen vanaf 3 jaar. De expositie laat kinderen kennismaken met alle dieren die in tuinen leven zoals slakken, wormen, insecten, spinnen, pissebedden en duizendpoten maar ook egels, verschillende vogels etc.

Met de Klimaattafel kan tijdens openingsuren van 15.30 tot 16.30 worden gezien en ervaren dat iedereen een rol heeft in het klimaatbestendig maken van de stad. Bij de Klimaatwatertafel zie je wat er gebeurt met de vele regen als gevolg van de klimaatverandering. Tuin vol geheimen en de Klimaattafel sluiten aan bij het thema van de Week van Ons Water van 18-25 oktober. De themaweek gaat over hoe we Nederland beschermen tegen overstromingen en regen. Tijdens de week van het water kan van alles worden ontdekt over extreem weer en wateroverlast en wat te doen als de dijken breken of als het heel hard regent. Kijk ook op www.weekvanonswater.nl.

POPPENKAST Zondag 22 oktober, woensdag 25 oktober en zondag 29 oktober is er voor de kleintjes om 13.30 de (entree van het museum + gratis) poppenkastvoorstelling "Niels en de

kriebelbeestjes"(vanaf 3 jaar). Dinsdag 24 oktober, woensdag 25 oktober en donderdag 26 oktober kunnen kinderen meedoen van 13.30 tot 15.30 uur aan de knutsel-workshops: maak een griezelspin, vleermuis of een rups, worm of ontwerp je eigen tuintje. Kosten € 1,50 plus de entreeprijs voor het museum.

WINACTIE Wie niet ouder is dan 12 jaar en deze herfstvakantie het museum bezoekt kan bij de balie een Tikkit-fotoframe ophalen. Daarmee kan in het museum een foto gemaakt worden van wat een spannende, griezelige of misschien zelfs enge plek is.