• 1963-pictures

Heropening Cruyff Court met voorronde Telstar Street League

IJMUIDEN Het Cruyff Court aan het Pleiadenplantsoen in de Zeewijk is grondig opgeknapt. Op woensdagmiddag 27 juni is de officiële en feestelijke heropening van het kunstgrasveld. Dit gaat gepaard met de nodige festiviteiten en veel voetbal, waaronder een zes tegen zes toernooi en een voorronde van de Telstar Street League.

Het officiële moment is om 16:30 uur, als wethouder Diepstraten namens de gemeente Velsen met de Johan Cruyff Foundation, de nabijgelegen Pleiadenschool, de club Telstar en de stichting Telstar Thuis in de Wijk, Stichting Welzijn Velsen en SportSupport een convenant ondertekent waarmee zij samen beloven goed op het Cruijff Court te passen, het te onderhouden en er regelmatig sportactiviteiten voor de buurt te organiseren. Het voetbalfeest begint echter al om 14 uur met een zes-tegen-zes toernooi voor jongens en meisjes tot twaalf jaar. Ook zal er een team van de politie spelen tegen een buurtteam. Telstarspelers, Telstar-directeur Pieter de Waard en oud-international Ruud Geels zijn aanwezig en voor de kleintjes is er een springkussen en een dartvoetbalspel.

Om 17 uur begint de voorronde van de Telstar Street League, het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 17 jaar. Naast het voetballen, kunnen zij ook punten verdienen met een buurtactiviteit die goed of leuk is voor de wijk. De finales zijn na de zomer in het Rabobank IJmondstadion, voorafgaande aan een wedstrijd van Telstar. Kijk voor de overige voorrondes, meer info en het inschrijfformulier op telstarstreetleague.nl en Facebook.