• Nog 2,5 week en dan wordt er weer volop buiten gespeeld, zoals hier in Bloemendaal, net over de gemeentegrens van Velsen.

    Hans van Leeuwen

Hockeyers in de startblokken

10 Maart start tweede helft van de competitie

VELSEN Bij de huidige lente-achtige omstandigheden zou elke hockeyer niets liever willen dan nu het kunstgras oprennen om de competitie te hervatten. Nog even geduld en dan kan op 6 maart de tweede competitiehelft beginnen. Daarom worden er nu al volop oefenwedstrijden gespeeld of een trainingskamp of teambuildingsessie zoals het ook al heet belegd, veelal in Zuid-Spanje. Bijvoorbeeld in Malaga, waar het wemelt van de Nederlandse hockeyclubs of, zoals de HBS Dames, naar Rome om aldaar het Italiaans wat bij te spijkeren...

Hans van Leeuwen

Hoe staan ze ervoor?
KOPGROEP De dames van Haarlem en Strawberries spelen beide in de 1e klasse, waar Qui Vive aan de leiding gaat met 26 punten, gevolgd door Overbos met 25, Xenios met 24 en Phoenix met 23 punten. Een spannende kopgroep dus! Dan begint de grote middenmoot met Haarlem op de vijfde plaats met 17 punten, veel mogelijkheden hebben de dames dus niet...

MOEILIJK De Strawberries girls vinden we helaas terug op de 12e en laatste plaats met slechts twee puntjes. De achterstand op nr. 11 Leusden is drie punten en op Alkmaar al zes. Hoop doet leven voor de Driehuizenaren, al zal het heel moeilijk worden.
ALLES UIT DE KAST Ook de mannen van Haarlem en Strawberries spelen in dezelfde, 2e klasse. En ook daar zien we een spannende kopgroep met AMVJ en Alphen beide op 1 met 25 punten. Vervolgens Abcoude met 23 en Haarlem op de vierde plek met 20 punten. Dus voor Haarlem zijn er nog volop mogelijkheden een paar plaatsen te stijgen. De aardbeien daarentegen zullen alles uit de kast moeten halen om minimaal twee plaatsen te klimmen. Nu staan ze op plaats elf met acht punten, slechts twee punten achter Westerpark en Noordwijk. Athena staat troosteloos onderaan met twee punten.
TOPPERS En dan naar onze toppers. De dames van HBS doen het heel goed in de Overgangsklasse. Aan kop zien we het Nijmeegse Union met 28 punten, gevolgd door HBS met 26 en Cartouche met 23 punten. Het gepromoveerde Alliance uit Heemstede doet het goed op de vierde plek met 20 punten. Dus mogelijkheden voor HBS om de felbegeerde promotieklasse te halen!
SLIJTAGESLAG In die Promotieklasse voeren de HBS heren een ware slijtageslag om handhaving. Bovenaan bivakkeert Hurley (net uit de hoofdklasse) met 27 punten. Onderaan zal het gaan tussen
Voordaan met 11, het Bredase Push en Zwart Wit beide met 9 punten en HBS met 8 met punten.
EEUWFEEST We gaan ervan uit dat de HBS'ers het gaan redden. Dat zou een mooi cadeau zijn voor de club die in de herfst van dit jaar op grootse wijze haar 100-jarig bestaan viert!