• Het Wikkelhuis van tijdelijke-Brak! aan het Kennemermeer/IJmuider strand.

    Pieter Vermeulen Museum

Hoge energiekosten kunnen omlaag

IJMUIDEN De eindafrekening van de energiekosten is voor veel Nederlanders behoorlijk gestegen. Bij BRAK! IJmuiden is dinsdag 28 mei een informatieavond over kleine (woning)ingrepen die ervoor zorgen dat de energiekosten omlaag gaan. De avond is gratis toegankelijk. Wel graag aanmelden via www.brakijmuiden.nl. Iedere tiende aanmelder ontvangt een bespaargadget.

Het BRAK! huisje is gelegen aan het Kennemermeer, op het parkeerterrein vlakbij de kust. Wat kan je met geringe investering voor elkaar krijgen? En welke regelingen zijn er allemaal om je woning beter te isoleren? Hoe zit dit eigenlijk bij sociale huurwoningen? Wat kan en mag je doen? Het antwoord op deze, en veel meer vragen, komt aan bod op deze laagdrempelige informatieavond.

De avond zal worden geopend door het Duurzaam Bouwloket. Na een introductie worden kleine maatregelen, bespaartips, woningisolatie en het leasen van zonnepanelen toegelicht. Wat is handig, en natuurlijk, wat levert het uiteindelijk op? De zogenaamde "terugverdientijden" worden aan de hand van objectieve informatie kritisch toegelicht. Energiek Velsen presenteert zich en zal meer informatie geven over collectieve zonnedaken en het project energiecoaches, waar momenteel vacatures voor uit staan. Na afloop kunnen alle vragen worden gesteld en is er meer informatie in te winnen bij de infokramen van Energiek Velsen en het Duurzaam Bouwloket.

De informatieavond is gratis toegankelijk. Wel graag aanmelden via www.brakijmuiden.nl. Iedere tiende aanmelder ontvangt een bespaargadget! Het BRAK! huisje is gelegen aan het Kennemermeer, op het parkeerterrein vlakbij de kust. We adviseren om op de fiets te komen, of gebruik te maken van het OV.

Over BRAK!: Op het tijdelijke activiteitenhonk aan het mooie Kennemermeer organiseert BRAK! IJmuiden geregeld activiteiten en informatieavonden over kust, natuur en klimaat. Daarnaast starten we de komende tijd diverse onderzoeksprojecten, samen met bewoners uit de IJmond. Volg ons op facebook of bezoek de website voor meer informatie!