• Dierenambulance Velsen

Hond door ijs gezakt; eigenaar springt erachteraan

DRIEHUIS Bij de eendenvijver in Driehuis is woensdag (7 februari) een hond door het ijs gezakt.De hond al spelend ter water geraakt. De eigenaar twijfelde geen moment en is achter de hond aan gegaan, door het ijs het water in. In verband met de koude temperatuur van het water kwamen de hulpdiensten snel in actie.

De eigenaar wist de hond zelf uit het water te halen, maar liep hierbij zelf enig letsel op. Ter controle voor onderkoeling en met enkele snijwonden van het ijs, werd de eigenaar afgevoerd naar het ziekenhuis. De hond werd door de brandweer overgedragen aan de Dierenambulance Velsen die met spoed vertrok naar de dierenarts. Hier werd hond snel op temperatuur gebracht en gecontroleerd op verdere verwondingen. De hond en eigenaar maken het naar omstandigheden goed.

De Dierenambulance waarschuwt hondeneigenaren om alert te zijn. "Nu de temperaturen rond het vriespunt zijn, komen er kleine laagjes ijs op stilstaand water. Dit ijs is meestal niet begaanbaar. Dieren zijn zich hier minder tot niet van bewust. Lijn uw dier aan om vervelende situaties te voorkomen. En vergeet niet: uw eigen veiligheid gaat altijd voor!"