• Grote vreugde bij ´de aardbeien´.

    Gijs Henfling

Hoopvol de winterstop in

Einde veldhockey seizoen: vanaf nu volop spektakel in de zaal

VELSEN De teams die in de Promotie- en Overgangsklasse uitkomen, waren al een weekje vrij. De dames en heren van HBS konden zich alvast concentreren op de zaalcompetitie, die voor hen op 19 december begint. De teams van Haarlem en Strawberries daarentegen mochten nog een weekeinde hopen op sensatie en wat nog meer punten.

Hans van Leeuwen

Bij Haarlem dames geen verrassing of het zou moeten zijn dat koploper Qui Vive duidelijk een maatje te groot was. Toch scoorde dames 1 twee goals. De stand bij de dames bovenin is bij het begin van de winterstop:
1.Qui Vive 11 gespeeld 26 punten. 2. Overbos 25 punten 3. Xenios 24. 4 Phoenix 23 punten en 5. Haarlem met 17 punten. Kortom: aan de top is alles mogelijk en Haarlem moet blijven aanhaken.


De dames van Strawberries blijven hopen op iets moois. Helaas zat dit er ook deze keer niet in. Het niet zo hoog geplaatste Myra uit Amstelveen bleef thuis simpel overeind met 3-0. Hier is de stand van zaken onderin: 9. Myra 11 gepeeld 13 punten, 9.USHC 12 punten 10. Alkmaar 8 punten 11. Leusden 5 punten en 12. Strawberries met 2 puntjes.


In de tweede klasse raakten de mannen van Haarlem verder achterop bij de top-drie, hoewel 2-2 tegen Abcoude niet onverdienstelijk was. Bovenaan zien we AMVJ met 25 punten uit 11 wedstrijden, gevolgd door Alphen met 25 en Abcoude met 23 punten. Maarssen volgt op de vierde plek met 20 punten en probeert Haarlem aan te haken met 17 punten


Dan de mannen van Strawberries, altijd optimistisch en maar hopen dat eens....De laatste wedstrijd voor de winterstop ging uit naar Noordwijk, altijd lastig. Op de ranglijst stond Noordwijk redelijk dichtbij. Uiteindelijk werd het een treffen waar voor de aardbeien eindelijk alles leek te kloppen. Lange tijd bleven goals uit maar de bezoekers bleven geloven in een positief resultaat en zowaar, twee minuten voor tijd weer een strafcorner die door Tijn Bouws na veel geharrewar in de cirkel tot de winnende goal werd gepromoveerd! De foto laat duidelijk de enorme vreugde bij Strawberries zien. Aansluiting is nu weer een feit. Onderin is nu de stand: FIT op 8 met 15 punten. Noordwijk op 10 met 10 punten, evenals Westerpark op 9 met 10 punten. Op de elfde plaats staat Strawberries met 8 punten en op de laatste plaats vinden we Athena met 2 punten uit elf wedstrijden.


Vanaf nu is het tijd voor de zaalhockeycompetitie. Het veldhockeyseizoen wordt pas begin maart hervat. Op deze plek houden we u op de hoogte van het immer spectaculaire gebeuren in de diverse Noord-Hollandse sporthallen.