Hulp bij initiatieven voor inwoners gemeente Velsen

VELSEN Wie een initiatief wil starten of een goed idee heeft voor zijn buurt, wijk of de gemeente, kan voortaan contact opnemen met 'Velsen op koers'. Dat meldt de gemeente in een nieuwsbrief.

Ken je dat gevoel? Je rijdt door je straat en je denkt, wat zou het leuk zijn om samen met mijn buren en buurtbewoners onze straat wat op te knappen of een moestuin te beginnen. Of wat zou het leuk zijn als er in de wijk een plek is waar ik andere wijkbewoners kan ontmoeten en samen een kopje koffie kan drinken. Maar waar begin je als je zo een idee hebt? Meestal ga je over tot de orde van de dag en zakt jouw idee weer weg. Maar dat is zonde! Wil je een (maatschappelijk) initiatief of burgerinitiatief starten of heb je een goed idee voor jouw buurt, wijk of gemeente? De gemeente Velsen ondersteunt, al dan niet via Velsen op Koers, inwoners en ondernemers graag bij hun ideeën en eigen initiatieven. Hier kun je initiatieven en ideeën melden en waar nodig ondersteuning vragen.

HOE WERKT HET De gemeente Velsen kan op veel verschillende manieren ondersteuning bieden en de slagingskans van jouw initiatief vergroten. De gemeente heeft geld voor 'bewonersinitiatieven' en werkt graag mee aan plannen om jouw wijk of buurt leuker, mooier, veiliger of socialer te maken. Er is zelfs een eigen Facebookpagina 'Bewonersinitiatieven binnen Velsen'. En 'Velsen op Koers' zorgt dat jouw initiatief of idee bij de juiste persoon binnen de gemeente Velsen terecht komt. Dit betekent overigens niet dat de gemeente Velsen meteen in de bres springt of jouw idee of initiatief gaat uitvoeren. Misschien dat het wel een idee van meerdere mensen is, of dat een project al eens gedaan is.

FORMULIEREN Misschien weet je al precies hoe de gemeente jou kan helpen, bijvoorbeeld door het verlenen van een vergunning of een subsidie. Of door een burgerinitiatief op de agenda van de gemeenteraad te zetten. Hiervoor heeft de gemeente Velsen diverse formulieren ter beschikking die je kunt gebruiken.

Kortom: heb je een goed idee voor jouw buurt of wijk. Neem dan contact op met Velsen op Koers om de mogelijkheden te bespreken en te bekijken wat er nodig is. Dit kan via burgerbeest@velsenopkoers.nl of via de Facebookpagina en Facebookgroep van Velsen op Koers. Het voordeel hiervan is dat anderen mee kunnen denken en mee kunnen praten. Uiteraard kan je ook rechtstreeks contact opnemen met de gemeente Velsen (telefoonnummer 14 0225).