IJmuiden decor voor winterse clip

IJMUIDEN Het zal je maar gebeuren: Rijdt zomaar ineens de Postcode Loterij-truck je straat in. Bewoners van het Edisonplein overkwam dat deze week.

Helaas, Gaston en zijn vrienden kwamen geen mega- jackpot brengen. Er werden opnames gemaakt voor de winterreclame van de Postcode Loterij. Een vreemd gezicht was het wel. Sint Maarten moest nog komen, maar de halve Edisonstraat was in kerstsfeer. Er lag zelfs sneeuw. Twee dagen lang was IJmuiden het decor voor een vrolijke winterse clip, waarin de grote rode, verlichte vrachtwagen een belangrijke bijrol speelt. Locatiescout Jeroen Wardenaar legde uit waarom juist voor IJmuiden is gekozen voor deze opnames. ,,Ik ben half Noord-Holland door geweest om een geschikte locatie te vinden. Maar hier, in de Edisonstraat, staan de perfecte huizen met de perfecte uitstraling. Niet te arm, niet te rijk, precies het oer-Hollandse beeld wat we zochten.''

Het filmen trok veel bekijks, woensdag tijdens de repetitie en donderdag toen de echte opnames werden gemaakt. Dat zal wel wat overlast hebben veroorzaakt voor de bewoners. Maar ze weten nu in ieder geval dat, mocht de hoofdprijs vallen in de Edisonstraat, de vrachtwagen met de miljoenen makkelijk voor hun deur kan komen.