• Volle kracht vooruit met de Koos van Messel

    Willem Moojen

IJRB: van hert te water tot suppers in nood

IJMUIDEN De IJmuider Redding Brigade (IJRB) is in april maand drie keer gealarmeerd, laat zij deze week in haar nieuwsbrief weten. Daarnaast heeft een van de reddingboten ook nog twee 'stand up paddlers' gered.

Op 7 april werd de alarmploeg opgeroepen voor een slachtoffer met een knie uit de kom. De knie is door een verpleegkundige teruggezet en het slachtoffer is door familie naar de eerste hulp in het ziekenhuis gebracht voor controle.

Tijdens de reguliere dienst op zondag 22 april werden de Lifeguards opgeroepen voor een onwelmelding op de Noordpier. De ambulance kwam er al aan, maar de exacte locatie was nog onbekend. Drie bemanningsleden zijn naar de Noordpier gevaren en hebben het hek op de pier geopend voor de ambulance. Daarna zijn ze langs de pier gevaren om het slachtoffer te lokaliseren. Uiteindelijk bleek op de kop van de Noordpier een persoon te zitten die diverse keren is flauwgevallen. Het slachtoffer is door de ambulance meegenomen voor onderzoek.

De laatste alarmering was op 27 april voor een hert die te water was geraakt vanaf 'de Kop van de haven'. Volgens ooggetuigen was het hert naar het forteiland gezwommen. Er is een boot naar het forteiland gevaren, maar de bemanningsleden hebben niks meer aangetroffen.

Naast de drie alarmeringen heeft de IJRB twee Suppers (Stand Up Paddlers) gered nabij de Zuidpier. De twee konden door de sterke stroming niet meer terugkomen naar het strand. Zij zijn geholpen door één van de reddingsboten. KONINGSSPELEN Ook tijdens de Koningsspelen was de IJRB actief. De brigade heeft één van de spellen verzorgd en waren vrijwilligers aanwezig voor EHBO. Er waren ruim 1000 kinderen van diverse basisscholen op het strand sportief bezig.