• Twee tankers passeren elkaar op het Noordzeekanaal

    Izak van Maldegem/ Sky Pictures

Iskes lanceert proef met veerdienst

IJMUIDEN Iskes gaat nog dit jaar, samen met de firma Jumelet, proefvaren tussen IJmuiden en Amsterdam. Dat liet Jim Iskes, ceo van sleepbootbedrijf Iskes Towage & Salvage, weten tijdens het nieuwjaarsgala van de Ondernemers Vereniging IJmond op landgoed Duin & Kruidberg. Iskes wil hiermee toeristen een (groene) verbinding over het water bieden. Er komen tussenstops in Beverwijk en Zaandam, zo meldt Friso Huizinga, citymarketeer van de gemeente Velsen, op twitter.

Burgemeester Dales belichtte in zijn bijdrage de rol van de industrie. "Gemeente Velsen heeft de ambitie om de Europese hoofdstad van de offshore-industrie te worden" aldus de eerste burger. "Voor de ondernemers in de haven wordt het een zeer interessant jaar. Er liggen volop kansen om te groeien."

De grootste uitdaging voor het komende jaar is om van de averijhaven een energiehaven te maken, stelde Ron Davio van Amsterdam IJmuiden Offshore Port. "De aanleg van de windparken brengt de regio heel veel werk. IJmond, wees er klaar voor!"