• Artiom Shishkov

    Mosterdzaadje

Jubileumconcert in 't Mosterdzaadje

SANTPOORT-NOORD De violist Artiom Shishkov is op vrijdag 11 mei om 20.00 uur te gast in 't Mosterdzaadje. Hij speelt Biber (Passacaglia), Bach (Sonate en Partita) en Ysaÿe (Ballade). Eerder dit seizoen schitterde hij in de Vier Jaargetijden met Trio Nouvelle Philharmonie. Deze toegewijde musicus, eerste violist van het beroemde Lipkind Quartet, speelt aangrijpend en adembenemend virtuoos. Zijn optreden, waar hij speciaal vanuit Frankfurt naar Santpoort komt, belooft een hele gebeurtenis te worden waarin één viool klinkt als een heel orkest.


Artiom Shishkov (Minsk 1984) debuteert als 8 jarige met groot succes met het Kamer-Orkest van Minsk. Na zijn daar gaat hij als postdoctoraal student naar Wenen. Hij sleepte ongelooflijk veel prijzen in de wacht en werd in 2012 prijswinnaar van het Koningin Elisabeth Concours in Brussel.

35 JAAR Zondag 13 mei om 15.00 uur viert 't Mosterdzaadje met de pianist Sergey Smirnov het feit dat het 35 jaar geleden was dat het eerste concert in 't Mosterdzaadje plaatsvond. Nu 2600 concerten verder.

Sergey Smirnov (Minsk) weet met zijn spel een onnavolgbare sfeer van aandacht en luistergenot te creëren. Na zijn studie in Minsk studeerde Sergey in Den Haag voor zijn Master bij Naum Grubert. Hij won veel prijzen in en buiten Europa. Smirnov is pianist van Nouvelle Philharmonie waarin ook Artiom Shiskov speelt. Het is een veelgevraagd pianist en treedt wereldwijd op. Het concert opent met de Chaconne van Bach bewerkt voor piano door Busoni. Na dit ijzersterke begin volgt de indrukwekkende muziek die Philip Glass schreef voor de film 'The Hours'. Tot slot Schubert (Impromptu nr. 3) en Grieg (Melody), de muziek die de 'vader' van 't Mosterdzaadje, Pim, graag zelf speelde. Hij overleed in 2016 en zou op 13 mei 74 jaar zijn geworden. Deze twee gebeurtenissen laat men zo op gedenkwaardige wijze samenvallen.

't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625. Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open. Toegang vrij, een bijdrage in de onkosten wenselijk. www.mosterdzaadje.nl