• pr.

Kids Theater Festival

IJMUIDEN Stadsschouwburg Velsen trapt zondag 1 oktober (vanaf 8.15 uur) het jeugdtheaterseizoen af met een speciaal Kids Theater Festival. Voor één dag is het gebouw aan de Groeneweg 71 speelparadijs voor kleine (van 8.15 uur tot 12 uur) en grotere kinderen (vanaf 13 uur) waar ze op avontuur kunnen gaan. Knutselen, springen en spelen in de foyers van het theater en genieten van diverse theatervoorstellingen.

KLEINE MOL De voorstelling 'Kleine Mol' (9 uur en 10.30 uur) is gebaseerd op het beroemde kinderboek 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft'. Want Mol komt boven om te kijken of de zon al op is, als er ineens en drol op zijn kop terecht komt. Wat goor! Hij gaat onmiddellijk op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet zijn. Een hilarische slapstickvoorstelling voor kinderen van 2 jaar en ouder.

BRAMMETJE BAAS 'Brammetje Baas' (14.30 uur) - naar de populaire verhalen en de film van Tamara Bos - gaat over een jongen wiens hersenen nooit stilzitten. Brammetje heeft ontzettend veel vragen in zijn hoofd: hoeveel kopjes passen er op stapel? Als je op een stoel kunt zitten, kan een stoel dan ook op jou zitten? Zo gaat het de hele dag maar door. Hij kan al goed lezen, drummen op tafel als de beste en een raketbus uitvinden. Alleen stilzitten…dat kan Brammetje dan weer niet zo goed. De voorstelling vol (circus)avonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang en tekst is voor kinderen vanaf 7 jaar.

WORKSHOP Als je zelf ook een Brammetje Baas bent, kom dan vanaf 13.00 uur naar de workshop in de Rex-foyer van de Stadsschouwburg, om goocheltrucs te bedenken, iets moois te bouwen of iets speciaals uit te vinden.

Toegang: Kleine Mol € 7,50, Brammetje Baas € 10, workshop Brammetje Baas €5. Randprogramma in foyer is gratis. Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255-515789.