• Corina Blommendaal

Kleine meerderheid voor vuurwerk-verbod in Velsen

IJMUIDEN Het ging ongeveer gelijk op, maar uiteindelijk blijkt toch dat een kleine meerderheid van de inwoners van de gemeente Velsen af wil van (particulier) vuurwerk. Dat meldt de gemeente, die een enquête hield over het onderwerp.

Van de 1678 mensen die de enquête hebben ingevuld, vindt 45% dat vuurwerk bij oud en nieuw hoort. Echter: 52% is van mening dat vuurwerk voor te veel overlast zorgt.

"Het lijkt nog ver weg, 31 december, maar we willen graag met jullie nadenken over de toekomst van oud en nieuw in Velsen." schrijft de gemeente op haar Facebook-pagina. "Plannen voor de komende jaarwisseling worden in het voorjaar al gemaakt. Op deze manier kan de gemeenteraad daar zo nodig geld voor reserveren."

Wanneer er een vuurwerkverbod komt voor particulieren, zou de gemeente alternatieven kunnen aanbieden. Zoals een of meer centrale, door de gemeente de bekostigen vuurwerkshow(s) of alternatieve activiteiten. Mogelijk zou er ook geld nodig zijn voor handhaving van het verbod.

GESPREK De gemeente wil op basis van deze enquête nog geen conclusies trekken, maar 'hoort graag nog persoonlijk wat jullie vinden van vuurwerk in Velsen."

Wil jij meepraten over de toekomstige invulling van oud en nieuw in Velsen? Op donderdag 7 februari om 19.30 organiseert de gemeente een gesprek met inwoners.