• Harmonieorkest voor Ouderen Oud Goud in actie.

    Oud Goud

Koffieconcert Oud Goud en Nortada zondag

IJMUIDEN Op zondag 11 maart vindt het eerste koffieconcert van de Velser Gemeenschap plaats in de reeks van acht in 2018.

Vanaf 12.30 uur in de Ichthuskerk aan de Kompasstraat in IJmuiden kunt u luisteren naar en genieten van het Kennemer Harmonieorkest voor Ouderen "Oud Goud" en Shantykoor "Nortada"

"Oud Goud' laat u zondag een zeer gevarieerd programma horen. Zij nemen u mee naar Nimrod, één van de Enigma Variaties van E. Elgar, brengen o.a. de highligths van de Disney tekenfilm "the Aristocats" en beëindigen hun optreden met een traditionele Russische Polka.

Shantykoor "Nortada" zingt liederen die vroeger op de zeilschepen werden gezongen door de zeelui ter ondersteuning en begeleiding van de werkzaamheden die ze hadden aan boord van het schip. Het zingen gebeurde doorgaans onder leiding van een Shantyman. Zondag kunt u kennismaken met de verschillende solisten die "Nortada" binnen de groep heeft. Om beurten zingen zij in de rol van Shantyman.

"Oud Goud" en "Nortada" sluiten het concert af met een gezamenlijk nummer, waar volop meegezongen kan worden!

Toegang is gratis. Na afloop wordt er wel een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

De andere koffieconcerten vinden plaats op: 8 april, IJHMusements Orkest & Zanggroep Sparkle 15 april, Popkoor Haarlem Shuffle, en Chr. Mannenkoor IJmuiden 22 april, IJH Jeugd-en opleidingsorkes, Soli Opleidingsorkest en Soli Klein Orkest 30 september, Velser Amusementsokrest en Musicalvereniging Unidos 7 oktober, Brass8 (IJH), en Vocal Group Cigale 14 okober, Musicalgroep BOMS, en Soli Harmonieorkest 4 november, Shantykoor 't Staende Tuygh, Muziekvereniging RATS, en Felison Brass.