• Alex Klaasen speelt zijn gloednieuwe personalityrevue Showponies 2.

    MARK ENGELEN

Openingsweekend Stadsschouwburg in festivalsfeer

VELSEN In een afwisselend theatertiendaagse opent de Stadsschouwburg Velsen het nieuwe seizoen in festivalsfeer voor jong en oud waarin alle theatergenres aan bod komen. De feestelijke seizoensopening start in het weekend van zaterdag 14 september en zondag 15 september. 

Met theater, rondleidingen inclusief demonstraties van de theatertechniek, live-muziek, kinderactiviteiten, een buitenbar en eetkramen. In het theater en buiten op het plein. Op zondagmiddag 15 september wordt het startschot van het nieuwe seizoen gegeven met de succesvoorstelling Woiski vs. Woiski, het bejubelde Surinaams-Nederlandse theaterspektakel van het gerenommeerde theatergezelschap ORKATER. De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Hieronder een overzicht van het feestprogramma.

Zaterdag 14 september van 11.00 – 17.30 uur

[OPEN MONUMENTENDAG – PLEKKEN VAN PLEZIER
RONDLEIDINGEN ACHTER DE SCHERMEN VAN DE STADSSCHOUWBURG]

Het thema van de jaarlijkse OPEN MONUMENTENDAG is 'plekken van plezier'. Het theater is nog geen officieel monument maar bezit wel al een rijke geschiedenis en is voor veel mensen zeker een plek van plezier. Daarom brengen zij graag in rondleidingen van 60 minuten de geschiedenis van het 80-jarige theater voor én achter de schermen over het voetlicht. Neem een kijkje in de wereld van het voormalige REX-Theater. Tijdens de rondleidingen is de foyer open voor een lekker drankje en/of hapje en staan medewerkers klaar om de bezoekers alles te vertellen over de voorstellingen in het nieuwe seizoen.
Gratis rondleidingen: 11.30 uur, 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur. 

Zondag 15 september vanaf 13.00 uur

ORKATER'S SWINGENDE THEATERHIT WOISKI VS WOISKI – VOOR AANVANG EN NA AFLOOP MUZIEK EN ETEN OP HET PLEIN!

Voorafgaand én na afloop van de openingsvoorstelling 'Woiski vs Woiski' wordt het schouwburgplein omgebouwd tot een klein festivalterrein met food-stands, een buitenbar en live-muziek. Het thema is: eten uit alle streken. Onder het genot van muziek, een hapje en een drankje de uitgelezen mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en om bij te praten met oude bekenden.

Om 15.30 uur start de matineevoorstelling Woiski vs Woiski van theatergroep Orkater. Deze succesvolle muziektheatervoorstelling, uitgeroepen tot een van de beste voorstellingen van het Theaterfestival 2018, vertelt het verhaal van Max Woiski sr. die als een van de eerste Surinamers in Nederland een nachtclub opende.

Dinsdag 17 september vanaf 19.00 uur

ERIK VAN MUISWINKEL EN KASPER VAN DER LAAN IN THEATERDUBBEL

De cabaretiers Erik van Muiswinkel en Kasper van der Laan openen onze nieuwe serie THEATERDUBBELS. Erik van Muiswinkel speelt daarin zijn ode aan Drs. P. Kasper van der Laan won in 2018 het Leids Cabaret Festival en werd daarna door De Volkskrant tot 'comedytalent van 2019' uitgeroepen. Rond de voorstelling presenteert het gerenommeerde Hotel Restaurant Augusta het nieuwe initiatief 'Theatertafelen bij Augusta'

Donderdag 19 en vrijdag 20 september vanaf 19.00 uur

THEATERFENOMEEN ALEX KLAASEN LANCEERT NIEUWE HITSHOW 'SHOWPONIES 2'

Op donderdag 19 en vrijdag 20 september speelt Alex Klaasen zijn gloednieuwe personalityrevue Showponies 2. Showponies 1 was dé verrassing van de afgelopen twee seizoenen. Speciaal in Velsen wil Alex zijn nieuwe show lanceren. Bereid u voor op een nieuwe onweerstaanbare revue vol zang, dans, muziek en absurde sketches.

Zondag 22 september vanaf 9.00 uur

NIJNTJE OP DE FIETS – dé hit voor 2+ om 09.30 en 11.00 uur

De zondagochtend-serie in de foyer is de opening voor de allerkleinsten met Dick Bruna's 'Nijntje op de fiets'.  Actrice Marianne van Houten neemt als Nijntje met liedjes en een tekeningendecor van Dick Bruna de kinderen mee langs de boerderij, speeltuin en oma Pluis.
Rondom de voorstellingen kan er in de foyer gespeeld worden, zijn er kleurplaten én kunnen kinderen zich laten schminken.
Voor de ouders is er vanaf 09.00 uur al een lekkere cappuccino aan de bar te bestellen.

Woensdag 25 september | vanaf 19.00 uur

THE STORY OF GEORGE MICHAEL met o.a. CHARLY LUSKE

Back to the 80's – het theater wordt een Club Tropicana met pre- en afterparty!
Het septemberfestival wordt op feestelijke wijze afgesloten met de tributeshow 'The story of George Michael' waarin het onstuimige leven van de Britse popzanger (de succesvolste zanger uit de jaren '80 en '90 met 100 miljoen verkochte platen) centraal staat. Onder aanvoering van musicalster Charley Luske en bassiste Phaedra Kwant wisselen de hits en anekdotes elkaar af.