• Victor Meijer
  • Eric Fecken Fotografie

Lokale senioren mogen meezingen

VELSEN Het bekende boek 'Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar', heeft een theaterversie. Seniorenkoren worden uitgenodigd mee te zingen.

Toen in 2014 het eerste boek verscheen van Hendrik Groen, 'Pogingen iets van het leven te maken' kon nog niemand weten dat het geheime dagboek van de kwieke bejaarde - 83¼ jaar - een grote, internationale hit zou worden. Hendrik heeft met zijn belevenissen in een Amsterdams bejaardentehuis de harten van lezend Nederland en de rest van de wereld veroverd. Hendrik Groen bestaat overings niet echt. Het i een pseudoniem van zestiger Peter de Smet, die verder niet op publiciteit zit te wachten.

THEATER Ook in de theaterversie, die op dinsdag 20 maart (20.15 uur) te zien is in de Stadsschouwburg Velsen, leeft de bezoeker een jaar lang mee met alle ups en downs van de ironische grijsaard en zijn rebelse vrienden. De titelrol wordt gespeeld door de jonge acteur Beau Schneider ('GTST' en 'Meester Spion') en Plien van Bennekom (Plien & Bianca) speelt de strenge directrice.

MEEZINGEN Omdat er in het bejaardentehuis natuurlijk meerdere bewoners zijn, is de producent op zoek naar lokale ouderenkoren die het leuk vinden om mee te spelen in de voorstelling. Het repertoire beslaat acht oud-Hollandse liedjes, allemaal klassiekers als 'Hoeperdepoep zat op de stoep' en 'Oh was ik maar bij moeder thuis gebleven'. Het is de bedoeling dat de liedjes met eigen dirigent ingestudeerd worden. Het koor dient te bestaan uit pakweg vijftien personen van boven de 65 jaar die geen podiumangst kennen. Op de avond zelf is er voorafgaand aan de voorstelling nog een laatste repetitie.

INTERESSE Wie geínteresseerd is kan contact opnemen met publiciteit@stadsschouwburgvelsen.nl of hendrikgroen@bostheaterproducties.nl. Het liefst een heel koor tegelijk, maar individueel kan ook (als je maar wel kunt zingen).