• Met een adoptie-boom voorkom je ook milieu-onvriendelijke kerstboomverbrandingen.

    PR

Adopteer een kerstboom

DRIEHUIS Ook dit jaar is het in feestmaand december mogelijk een 'groene', dat wil zeggen biologisch gekweekte en duurzame kerstboom te adopteren. In onze regio kan dat bij het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis.

Zo'n kerstboom met kluit huur je voor een bedrag tussen de 20 en 50 euro, breng je begin januari weer terug, en diezelfde boom kun je volgend jaar opnieuw met kerst in huis  hebben. Hoeven ze niet meer op de brandstapel. Die her te gebruiken kerstbomen komen van de biologische kwekerij 'Randijk' in Leusden, bij Amersfoort, dus in eigen land. Die kweker werkt zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.

STATIEGELD In het Pieter Vermeulen Museum zijn er daarvan opnieuw zo'n vijftig beschikbaar. Ze zijn daar op te halen op zondag 15, woensdag 18 en zondag 22 december, steeds tussen 13.00 en 16.30 uur. Terugbrengen kan op zondag 5 en woensdag 8 januari 2020, tussen 13.00 en 16.30 uur. Er zijn kerstbomen van uiteenlopende formaten, van 1,20 tot 2 meter hoog: de huurprijzen  variëren van 20 tot 50 euro. Adopteerders betalen 10 euro statiegeld. Bij het in januari in goede staat terugbrengen krijgen ze dat bedrag weer terug. Je kunt je boom registeren zodat je dezelfde boom weer een stukje gegroeid, volgend jaar opnieuw in huis kunt krijgen. Reserveren is niet nodig, maar wel aan te bevelen. Want 'op is op'. 

Natuur- en milieueducatie centrum Pieter Vermeulen Museum denkt zo bij te dragen aan het belang van groen en duurzaamheid. Het museum is gevestigd aan de Driehuizerkerkweg 34d, 1985 EL in Driehuis, pietervermeulenmuseum.nl.