• Niet doen!

    Bert Westendorp

'Pierlopers: laat ze maar verzuipen!'

IJMUIDEN Tijdens de storm van afgelopen weekend vinden sommige mensen het geweldig om over de pier te lopen. Dat dat verboden is om dat het levensgevaarlijk is, deert deze waaghalzen weinig. Een eventuele boete van 140 euro blijkbaar ook. De vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade ergeren zich groen en geel aan pierwandelaars en ook op Facebook zijn de reacties op deze natuurgeweldliefhebbers niet mals.

HOGERE BOETE Er wordt nogal eensgezind gereageerd op ons artikel over de pierlopers. Sowieso is de boete van 140 euro te laag, volgens de lezers. Bedragen als 350 euro, 1000 euro en zelfs 14.000 euro worden genoemd om de mensen daar weg te houden. 

REDDINGSWERKERS Dat de mensen op die pier gaan lopen tijdens zware storm is een ding, maar als het mis gaat moeten reddingswerkers ook het gevaar in en dat is verwerpelijk. "Ze spelen met andermans leven" en "Als ze in het water donderen, moeten andere (normale) mensen hun leven wagen" en "Een ander 'moet' zijn of haar leven op het spel gaan zetten voor die luttele 140 euro...." zijn zomaar een greep uit de reacties.

LATEN GAAN Dat er totaal geen begrip is, blijkt wel uit de beste oplossing voor de lezers op Facebook, namelijk: "Ik zou denken, dikke middelvinger en je ziet maar hoe je eraf komt" en "Laat ze maar eraf waaien..." en "Lekker laten verzuipen en je zelf niet in gevaar brengen om te helpen". Niet bepaald verbindend, maar wel duidelijk!