• De snert staat klaar op 8 december.

    PR

Snert! .... maar toch lekker

IJMUIDEN Niet voor iedereen is december een feestmaand. Om hier wat aan te doen is een  ludiek event in het leven geroepen: de Nationale Snertdag. Op 8 december worden mensen door heel Nederland met elkaar verbonden. Ook in IJmuiden vindt dit sociale evenement plaats  en wel bij Zilt aan Zee. En voor de duidelijkheid: met snert wordt erwtensoep bedoeld.

EENZAAM December zou voor iedereen een feestmaand moeten zijn. Het is echter zo dat er  ook veel mensen zijn die totaal niet uitkijken naar de feestdagen. In Nederland zijn ongeveer 1  miljoen 55-plussers eenzaam. Dit betekent dat één op de vier 55-plussers een eenzame  decembermaand tegemoet gaat. Dit kan en moet anders dacht organisator Klup: "Door het hele  land maken wij met elkaar van een snertdag een feestdag, waarbij snert het verbindende middel  is. Heel simpel maar toch effectief en gezellig. Na een succesvolle eerste en tweede editie keert de Nationale Snertdag terug op de tweede zondag van december. We verwachten dit jaar zo'n 750 snert-eters op 36 horeca locaties door heel Nederland".  

5 EURO In IJmuiden kan iedereen op zondag 8 december om 16.00 uur terecht bij Zilt aan Zee. Je krijgt een kop huisgemaakte snert voor 5 euro. Wie geen snert lust: geen probleem, het draait om de gezelligheid en ontmoeting.