• De nieuwe wisselexpositie bij SHIP toont haarscherpe foto’s gemaakt door Ed Seeder, in en om de sluizen van IJmuiden en in het Amsterdamse havengebied.

    Ed Seeder

Magnefieke foto´s van de grote zeevaart

IJMUIDEN Sinds woensdag zijn in SHIP dit soort foto´s te zien van fotograaf Ed Seeder. Haarscherpe foto's die hij maakte in en om de sluizen van IJmuiden en in het Amsterdamse havengebied.

De voordelen van digitale opnames, volgens fotograaf Ed Seeder, of juist analoog op grote formaten met scans van onbeperkte resoluties geven geweldige beelden. Ed Seeder was tijdens zijn werkbare periode een begrip en gespecialiseerd in het maken van foto's op uiteenlopende locaties zoals gas winlocaties, industriële- en petrochemische bedrijven, aan boord van schepen en haven faciliteiten, maar bouwprojecten en architectuur was ook zijn werkgebied. Dankzij het gebruik van panoramacamera's heeft hij bredere beelden gemaakt die een rijk beeld geven aan projecten in waterbouw, havens, landschappen en de maritieme sector.

De passie voor fotografie is er nog steeds en daarom exposeert de inmiddels gepensioneerde Ed Seeder met veel plezier tot en met donderdag 1 augustus met zijn maritieme en havenfoto's in het restaurant van SHIP. De expositie is net als SHIP, 7 dagen in de week van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend en is vrij toegankelijk. Noordersluisweg 1 in IJmuiden.