• Opsporing Verzocht

Man met opvallend loopje overvalt schoenenwinkel

IJMUIDEN Een filiaal van Scapino aan de Lange Nieuwstraat in IJmuiden is twee keer overvallen in zeven weken tijd. Van één dader zijn er bewakingsbeelden. Donderdagochtend 28 maart rond 10.00 uur verscheen de overvaller, gewapend met een taser, in de schoenenwinkel.

Waarschijnlijk gaat het om een andere dader dan bij de overval op vrijdag 8 februari. Toen werd de winkel door twee mannen met vuurwapens overvallen, terwijl een derde buiten op een scooter bleef wachten. De politie zoekt getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze overval.

Ondanks dat er geen bewakingsbeelden zijn van de overval zelf, is de vlucht van de dader op 28 maart wel vastgelegd. De man is via het magazijn aan de achterzijde weggerend richting de Van Nieuwkoopstraat en vervolgens richting de Sieraadstraat en de Kalverstraat.

De overvaller heeft een opvallend loopje, een lichte tot licht getinte huidskleur en is zo'n 1.75 à 1.85 meter lang. Hij wordt tussen 20 en 30 jaar oud geschat. Herkent u hem? Geef het door aan de politie via het tipformulier, bel 0800-6070 of bel via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.