Miriam Farré exposeert in 't Mosterdzaadje

SANTPOORT Miriam Farré exposeert in januari en februari haar werk in 't Mosterdzaadje. De opening van haar tentoonstelling is zondag 14 januari na het concert van het Odayin Trio dat om 15.00 uur begint en rond 16.30 uur is afgelopen.

De in 1956 geboren Argentijnse volgde haar opleiding aan de Nationale Academie voor Schone Kunsten te Buenos Aires. Ze werd docente tekenen en schilderen. In september 2001 kwam zij naar Nederland, trouwde met Gerard de Roller en woont sindsdien in Velserbroek. "Schilderen en tekenen vormen een manier om de wereld te begrijpen, waar dan ook! Zolang je maar open staat om dingen te ontdekken." Hoe komt ze tot haar kunstwerken? "Gedachten en ideetjes gaan vaak net zo snel als ze komen. Ze dansen als vlinders op de Nederlandse wind die blaast en blaast tot ze verdwenen zijn. Vervlogen en ontsnapt om na een poosje, soms zelfs dagen, weer terug te keren. In die tussentijd kunnen ze verder ontwikkeld of compleet veranderd zijn."

Farré werkt met stukjes papier. "Stukjes papier met de vingers in vormen gescheurd of met de schaar geknipt. Meteen verwerkt of nog even achtergehouden om later bij toeval weer spontaan ontdekt te worden. Zij maken mijn hart blij als ik ontdek hoe ze tot nieuwe beelden gecombineerd kunnen worden met de vormen en kleuren die hun plek op het witte doek reeds gevonden hebben en die daar in afwachting zijn van hun 'nieuwe vriendjes' om met hen samen, als in een waar spektakelstuk de wereld te mogen aanschouwen."