• PRO Shots

Morgen Voetbalbeurs met Van der Vaart bij Telstar

VELSEN-ZUID Tijdens de achtste Voetbalbeurs op zaterdag 16 juni bij Telstar in Velsen-Zuid is Rafael van der Vaart te gast. Ook deze keer zal de beurs in twee zalen worden gehouden. De organisatie verwacht weer een voetbalverzamelaarsdag vol met (voetbal) alledaags en zeldzaam. Aanvang 9.30 uur en einde om 13.00 uur. Toegang €2. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Rafael van der Vaart (Heemskerk, 1983) is een Nederlands voetballer. die speelt voor FC Midtjylland. Hij speelt doorgaans als aanvallende middenvelder maar kan ook uit de voeten als linkshalf en schaduw-spits. Rafael was 4,5 jaar toen hij begon te voetballen in de F-pupillen van De Kennemers in Beverwijk. Deze club is opgericht na de Eerste Wereldoorlog in 1918. Het 100-jarig bestaan wordt dit jaar uitgebreid gevierd. Op zijn tiende ging hij naar Ajax. Van der Vaart doorliep de Ajax Jeugdopleiding en debuteerde in april 2000 op zeventienjarige leeftijd in het eerste elftal van de Amsterdammers. Hij veroverde datzelfde jaar een basisplaats en werd al gauw betiteld als de nieuwe Johan Cruijff. In 2003 werd hij uitgeroepen tot Golden Boy en Nederlands Talent van het Jaar. Van der Vaart won met Ajax twee landtitels de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Hoewel meermaals langdurig geblesseerd kwam hij tot 157 officiële duels in de hoofdmacht (63 goals).

In 2012 werd hij de vijfde speler die de mijlpaal van honderd interlands voor Oranje bereikte. In 2005 koos Van der Vaart ervoor zijn carrière voort te zetten in het buitenland. Hij speelde drie seizoenen voor Hamburger SV, waar hij de aanvoerdersband droeg en tweemaal de Intertoto Cup won. Van der Vaart speelde van 2008 tot en met 2010 bij Real Madrid. Hierna speelde hij bij Tottenham Hotspur, waar hij in zijn eerste seizoen (2010/2011) genomineerd werd voor de PFA Players' Player of the Year-prijs voor beste speler van de Premier League. In 2012 keerde hij terug bij HSV voor zijn tweede periode in de Bundesliga en wist hij tot twee keer toe degradatie ternauwernood te ontlopen. Van der Vaart maakte vervolgens in juni 2015 de overstap naar Real Betis. In augustus 2016 maakte Van der Vaart de overstap naar het Deense FC Midtjylland.

Het zal opnieuw genieten worden van een goed gesprek van David Endt, top-sport-interview-man, met Van der Vaart over de gedeelde passie voor voetbal.  Café NH Sport Leo Driessen komt met onder meer de vaste stamgasten Rinus Israel en Jan Jongbloed voor een rechtstreekse uitzending van Café NH Sport naar onze beurs. Wie de verdere gasten zijn, dat blijft nog een verrassing. Er wordt uitgezonden van 10.00 uur tot 11.30 uur.