• Delio Nijmeijer

Muziek in Spaarnwoude

VELSEN-ZUID Komende weken zijn op het Velsen Valleyterrein in Spaarnwoude drie muziekfestivals.

Zaterdag 12 augustus is het Dance Valley Festival. Een week later, zaterdag 19 augustus is Dutch Valley Festival en dagje later Latin Village.

De fiets-en wandeltunnel (Tacitustunneltje), die onder de snelweg A9-A22 loopt en de Oostlaan in Velserbroek met de Oosterbroekerweg in recreatiegebied Spaarnwoude verbindt, is tijdens de drie evenementen gesloten. De Amsterdamseweg blijft open en de woningen, bedrijven en woonboten in Spaarnwoude zijn bereikbaar. Het verkeer wordt in goede banen geleid door Traffic Support Events. Om de parkeerdruk in Velserbroek zoveel mogelijk te beperken, zet Velsen gemeentelijke toezichthouders in.

LEGITIMATIE Voor de drie evenementen zijn diverse maatregelen getroffen. Bij bepaalde punten, kan om legitimatie worden gevraagd. Dit geldt alleen voor mensen, die in het gebied wonen, werken of bedrijven bezoeken. Vorig jaar kwamen veel bezoekers op de (brom)fiets. Daarom worden er dit jaar twee grote (brom)fietsenstallingen ingericht, waar verplicht gebruik van moet worden gemaakt. (Brom)fietsen die buiten de fietsenstalling worden neergezet worden verwijderd.

GELUIDSTESTEN Donderdag 10 augustus van 16 tot 18 uur en vrijdag 11 augustus tot maximaal 15 uur is de geluidstest voor Dance Valley. Donderdag 17 augustus van 16 tot 18 uur en vrijdag 18 augustus tot maximaal 15 uur is de geluidstest voor Dutch Valley en Latin Village. Deze tests kunnen enige overlast geven. Meer informatie: www.dancevalley.com en www. dutchvalleyfestival.com en www. spaarnwoude.nl en www.latinvillage. Of bel het speciale telefoonnummer 020- 4936050 van de organisatie dan wel info@udc.nl.