• Op het plein bij de Jan Campert school stroomt het regenwater niet weg tijdens een stortbui

    PR

Fotografeer kabouter in klimaat-ellende

DRIEHUIS Zondag 8 december belooft het een gezellige dag te worden in Pieter Vermeulen Museum. Iedereen is welkom om de opening van de tentoonstelling 'De kabouterkinderen' bij te wonen. 

DIORAMA'S Via 15 diorama's worden bezoekertjes meegenomen in de kabouterwereld. De expositie is geïnspireerd op het boek 'de kabouterkinderen' dat de Zweedse schrijfster Elsa  Bescow in 1910 uitbracht. Twee 'echte' kabouters zullen de tentoonstelling openen en natuurlijk wordt het bijbehorende verhaal die dag verschillende malen voorgelezen. Uiteraard kunnen er onder begeleiding ook kabouters geknutseld worden.

FOTOWEDSTRIJD Op 8 december start het museum in samenwerking met Brak IJmuiden de foto wedstrijd 'klimaatverandering in onze achtertuin'. Fotografeer kabouter Pietertje in een situatie waarbij klimaatverandering in de eigen omgeving in beeld wordt gebracht. Dat kan natuurlijk op heel veel verschillende manieren. Het kan zijn dat je de aanpassingen die zijn genomen ten aanzien van het klimaat zoals een groen dak in beeld wilt brengen, een situatie waarbij juist de uitdaging zichtbaar wordt of misschien wil je een bijzonder plantje of diertje vastleggen dat in onze omgeving terecht is gekomen door dat veranderende klimaat. 

KABOUTER MAKEN Beroepsfotograaf en jurylid Mark Sassen is 8 december de hele middag aanwezig om tips en aanwijzingen te geven. Het Pietertje dat op de foto niet mag ontbreken, kan door kinderen boven de 12 jaar en volwassenen ter plekke in een workshop gemaakt worden (kosten: 2,50 euro). Een kant en klaar Pietertje kan worden aangeschaft voor 4 euro.  De winnende foto zal worden gepubliceerd worden in het boek 'Pietertje gaat voor groen'. Verder ontvangt de fotograaf een prijzenpakket vol met duurzame artikelen. Uitleg en voorwaarden voor de fotowedstrijd worden 8 december in het museum verstrekt.