• Pixabay

Gemeente werkt niet samen met Zelfstroom

VELSEN De afgelopen dagen kreeg de gemeente vragen van inwoners over het bedrijf Zelfstroom. Sommige inwoners kregen de indruk dat zij op het gebied van zonnepanelen met ons samenwerken. Dat is niet zo.

De gemeente werkt op dit gebied samen met Eneregio en Duurzaam Bouwloket. Ook is de lokale energiecoöperatie Energiek Velsen (van de energiecoaches) betrokken bij deze actie.
Eind februari stuurt de gemeente de meeste huiseigenaren een brief over de zonnepanelenactie. Een belangrijk pluspunt van deze actie is dat de gemeente de prijs laag kan houden door collectieve inkoop van de zonnepanelen.

INFORMATIEAVONDEN De gemeente vindt het belangrijk dat bewoners zich goed oriënteren voordat ze besluiten om zonnepanelen aan te schaffen. Daarom organiseren zij vanaf half maart bewonersavonden in Santpoort-Noord, Velserbroek en IJmuiden. Hier kunnen bewoners terecht voor advies over de eigen situatie en antwoord op vragen. De specialisten van Eneregio en Duurzaam Bouwloket zijn dan aanwezig.

Voor de helderheid: het is natuurlijk niet 'verboden' om met andere bedrijven zoals Zelfstroom in zee te gaan. Als maar duidelijk is dat de gemeente Velsen daar niet mee samenwerkt.