Nieuw: kunst op koers

IJMUIDEN Kunst op Koers, een nieuw platform, wil de verbinding maken tussen kunst, cultuur, dans en muziek.

Initiatiefnemers zijn Charo Bocaranda en Els Blom. Allebei al lange tijd werkzaam in de culturele sector. Naar aanleiding van de Burgertop en het vervolg 'Velsen op Koers' zijn zij op het idee gekomen hun krachten te bundelen en een laagdrempelig platform te creëren voor al het moois dat Velsen te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur, dans en muziek.

DOEL Het doel van het platform is dat iedereen die op zoek is naar bijvoorbeeld dans- of muziekles op de website kan kijken wat het aanbod is en kan kijken wat bij hem of haar past. Ook kan iedereen die les geeft, voorstellingen verzorgt of exposities organiseert zich op deze website presenteren. Hierdoor kan iedereen zichzelf profileren, promoten en bekendheid geven. Ook kan men samenwerken en elkaar versterken. Hierdoor kunnen we de kunst & cultuur meer aandacht geven in Velsen en zorgen dat meer Velsenaren weten wat er allemaal is op dit gebied.

EVENEMENT Naast de website komt er ook een evenement waarbij iedereen op geheel eigen wijze zichzelf of zijn organisatie kan presenteren. Het eerste project vindt plaats op zaterdag 21 juli tijdens de Jaarmarkt op de Kennemerlaan in IJmuiden, tijdens het Zomerfestival IJmuiden. Sowieso heeft de organisatie overdag de beschikking over het grote podium op het Kennemerplein, IJmuiden. Meedoen? Meld u aan via kunstopkoers@hotmail.nl

Kunst op Koers is nog volop in ontwikkeling. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een website. Daarbij is hulp welkom. Wie zich aan wil melden als vrijwilliger of eerst meer informatie wil, kan contact opnemen.