• Ook voor de buslijnen in en rond Velsen verandert er het nodige eind deze maand.

    Connexxion

Nieuwe dienstregeling Connexxion

IJMOND Met ingang van zondag 28 april rijden de bussen van Connexxion in de regio Haarlem-IJmond volgens een nieuwe dienstregeling. Dit in verband met de toename van het aantal reizigers. Er komen onder andere extra ritten bij op de lijnen 3, 8, 14, 15 en 73.

Buslijn 3 (Haarlem-Velserbroek-IJmuiden) wordt ingekort tot de halte IJmuiden, Rotonde Stadspark. Hierdoor vervallen in IJmuiden de haltes Scheiberglaan en Sportlaan. Op werkdagen in de ochtendspits rijdt een extra rit vanuit Velserbroek naar Haarlem om 7.57 uur. In de middagspits rijden extra ritten tussen Haarlem en Velserbroek. In de zomervakantie wordt in de spitsperiode tussen Velserbroek en Haarlem een kwartierdienst gereden. Op zaterdagen wordt tussen 11.00 en 18.30 uur de frequentie verhoogd tot 8 ritten per uur.

Buslijn 82 (IJmuiden Sluisplein-Amsterdam Sloterdijk) wordt opgeheven. De ritten die hiermee bespaard worden, worden gebruikt voor het bieden van extra ritten op onder andere de lijnen 3, 8 en 73.

Buslijn 74 (IJmuiden-Beverwijk-Heemskerk) rijdt op werkdagen niet langer om 5.52 en 14.21 uur van IJmuiden naar Beverwijk. Ook de rit van Beverwijk Station naar IJmuiden van 8.28 uur wordt opgeheven.

De nachtlijn N30 (Amsterdam Bijlmer ArenA-Schiphol-Hoofddorp-Haarlem Station-IJmuiden) gaat in de nacht van zaterdag op zondag extra ritten rijden van Haarlem Station richting IJmuiden, om 1.33, 2.36, 3.36 en 4.40 uur. Deze ritten sluiten aan op de reguliere ritten van lijn N30 uit Amsterdam/Schiphol en op de ritten van lijn N80 uit Amsterdam Centrum.

R-net lijn 382 (IJmuiden aan Zee-Westpoort-Amsterdam Sloterdijk) en R-net lijn 385 (Haarlem Station-IJmuiden) krijgen een nieuwe halte: IJmuiden, Scheldestraat. Lijn 385 zal niet meer op het traject IJmuiden Dennekoplaan-IJmuiden aan Zee rijden. R-net lijn 382 wel.

Zie voor een volledig overzicht van de wijzigingen en meer informatie: www.connexxion.nl of de Connexxion-app.