• Impressie van de woonunits

    Land, Lucas

Nieuwe studentenhuisvesting Nova College Maritiem IJmuiden

IJMUIDEN Studenten mbo zeevaart en binnenvaart van het Nova College Maritiem kunnen vanaf augustus gebruik maken van nieuwe huisvesting op het terrein van de school. De school plaatst prefab woonruimtes, waar zo'n 40 studenten begeleid kunnen wonen. Het gaat om vervanging van woonruimten die de school nu voor studenten huurt in de buurt van de school.

Het gaat om twee etages met daarin totaal 31 kamers van 20 m2. Een kamer is ingericht met een bed, bureau en kast en een eigen badkamer met douche en wc. Enkele woonruimtes hebben twee bedden, zodat hier twee studenten kunnen wonen. Er zijn ook twee gezamenlijke huiskamers en een ruimte voor de begeleider. De studenten zijn er van maandag t/m vrijdag en ze eten gezamenlijk. Er is voor hen een programma met sport, zoals sloeproeien en fitness, huiswerkbegeleiding en extra vakken. De plaatsing van de units begint half april en de oplevering is begin juli. Er wordt niet geheid; het gaat om een modulair bouwsysteem dat fabrieksmatig wordt gemaakt.

LEVEN AAN BOORD Directeur Arjan Nieuwenhuizen: "Met de begeleide studentenhuisvesting bieden we jonge studenten - voor wie dagelijks heen en weer reizen tussen hun ouderlijk huis en school niet realistisch is - een veilig thuis. Hier kunnen zij ook leren om klokje rond te leven met medestudenten. In het begin krijgen zij intensieve begeleiding en dat bouwen we geleidelijk af. Een goede voorbereiding op het leven aan boord."