• Odd Fellows

Ook Odd Fellows in actie bij NL Doet

VELSEN Vier vrouwen van de Duinroosloge en negen mannen van de IJmondloge van de Velsense Odd Fellows, hebben zaterdag 10 maart vrijwilligerswerk verricht in de regio IJmond. Dit in het kader van 'NLdoet' van het Oranjefonds.

Dit keer op twee locaties in de gemeente Velsen. Samen met andere dames werd door de vier leden van de Duinroosloge in verpleeghuis Velserduin in IJmuiden geholpen met de actie 'Heel Velserduin bakt.'

Tussen de Reigersbossenlaan en de Orionweg in IJmuiden-Zeewijk, moet een gewone speeltuin worden omgebouwd naar een natuurspeeltuin: Zeewijk Natuurlijk. Op deze zaterdag waren vele vrijwilligers bezig om op dit vrije grote terrein de oude speelwerktuigen, inclusief betonnen pijlers, uit te graven. Een zware klus. Maar geen punt voor deze vrijwilligers, want ze hadden het juiste gereedschap en ook hun werkhandschoenen van huis meegenomen. Samen met buren, leden van de lokale vrijwillige brandweer en een aantal lokale politici werd tussen 10 en 16 uur hard gewerkt. Ook pers, waaronder RTV-Noord- Holland, was aanwezig. Op speeltuinzeewijk.nl kunt u een interview zien met onder meer Ad de Swart van de IJmondloge. Odd Fellows voelen zich door hun sociale opdracht zeer betrokken bij de hulpbehoevende medemens. Meer weten? Kijk op oddfellows-velsen.nl.