• eigen foto
  • eigen foto
  • eigen foto

Op blote voeten ballen op het strand

IJMUIDEN Het grootste strandvoetbaltoernooi van Nederland wordt zaterdag 13 juli op het strand IJmuiden gehouden. Officieel heet het 'ICE Beach Soccer-toernooi' en het is de 5de keer dat het gehouden wordt.

Het toernooi is inmiddels uitgegroeid tot het grootste Beach Soccer toernooi van Nederland met 50 regionale teams. Gedurende het toernooi strijden zowel mannen als vrouwenteams in een afzonderlijke competitie om de felbegeerde 24 ICE Beach Soccer Cup. De locatie van het toernooi is dit jaar bij het nieuwe strandpaviljoen Zan Diego
Beach in IJmuiden aan Zee.

BLOTE VOETEN Tijdens de 24 ICE Beach Soccer Cup zullen officiële beach soccer regels gehanteerd worden en zullen de wedstrijden onder leiding staan van officiële beach soccer scheidsrechters. De wedstrijden worden gespeeld op 6 velden met teams van 5 tegen 5 en vanzelfsprekend op blote voeten.
Al weken geleden zat het toernooi helemaal vol, dus het beloofd zaterdag een gezellige dag te worden. Na afloop van het toernooi zullen artiesten Tom Haver en Danilo en dj's Sheila Hill en Mitchel Ris zorgen voor een groot feest op het terras van Strandpaviljoen Zan Diego.

GRATIS Het toernooi begint om 10.30 uur met de eerste poule wedstrijden. Om 15.45 uur zal de finale van de dames gespeeld worden en de heren finale is om 16.30 uur. Het feest zal aansluitend zijn tot 23.00 uur. Het toernooi en het aansluitende feest is gratis toegankelijk voor bezoekers.