• Velsen Lokaal werd vier weken geleden de grootste partij in Velsen.

    Dennis Gouda

''Op weg naar afronding informatieproces''

VELSEN Afgelopen week stonden voor Velsen Lokaal nog gesprekken met zes partijen gepland. Daarmee hebben nu alle partijen een uur de gelegenheid gekregen om aan te geven welke speerpunten zij belangrijk vinden en hoe zij aankijken tegen vernieuwing. Dinsdagavond is het de beurt aan inwoners tijdens de openbare raadsbijeenkomst.

Ook het tweede deel van de serie gesprekken verliep, net als in de eerste week, bijzonder prettig en in een informele setting, zo meldt Velsen Lokaal, initiatiefnemer van de onderhandelingen voor de nieuwe coalitie in Velsen.

Informateur Nathanael Korf: "We kijken met veel enthousiasme terug op de gesprekken en we hebben er veel energie van gekregen. We hebben echt zin in de komende vier jaar! De gesprekken hebben ons ook voldoende duidelijkheid gegeven over een mogelijke coalitie en komende dinsdag adviseer ik de raad hierover naar aanleiding van de gesprekken. Ook volgt dan een toelichting op het formatieproces."  

De gesprekken hebben, volgens Velsen Lokaal, ''een stevige basis gegeven voor het formatieproces en bieden ook houvast richting een mogelijk raadsakkoord. We heb ben er alle vertrouwen in dat we in volle vaart kunnen doorpakken en bij de eerste raadsvergadering in mei het nieuwe college kan worden geïnstalleerd.''

Velsenaren krijgen dinsdagavond in het gemeentehuis tijdens het tweede deel van de bijeenkomst de gelegenheid vragen te stellen. De openbare raadsbijeenkomst begint de 17e om 18.30 uur.