• Leerlingen op de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden.

    Tata Steel

Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

IJMUIDEN jongeren met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek kunnen dinsdag 22 januari van 15.00 tot 20.30 uur kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Centraal staan onder meer de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, zoals 3D-printen, robotica en virtual reality.

Tijdens de Open Dag geven medewerkers uit verschillende fabrieken en afdelingen aan de hand van praktijkvoorbeelden uitleg over het werk bij onder meer de Technische Dienst, de Warmbandwalserij en R&D. Ook zijn er medewerkers van de pilot plant van HIsarna aanwezig. Dat is de in IJmuiden bedachte technologie voor het maken van ruwijzer met minimaal 20% minder CO2-uitstoot. Leerlingen van de Academy zijn betrokken bij dit revolutionaire project, dat het aanzien van de staalindustrie ingrijpend kan veranderen. Voor degenen die benieuwd zijn hoe Tata Steel omgaat met het klimaatvraagstuk is er informatie over de speciale module Duurzaamheid, die bij Tata Steel onderdeel uitmaakt van het lesprogramma op de Academy.

Tata Steel is een walhalla voor jongeren die zich willen ontwikkelen op het gebied van techniek. Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4), verspaning (MBO-3) en elektrotechniek (MBO-4). Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Leerlingen krijgen ook een baangarantie. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken veel jongeren aan.

Tijdens de Open Dag zijn er diverse workshops waarbij de bezoekers zelf hun techniekkennis in praktijk kunnen brengen. Brandjes blussen met de bedrijfsbrandweer maakt eveneens onderdeel uit van het programma. Je kunt ook een kijkje nemen bij de Technische Dienst of in een van de vele fabrieken. Een geldig identiteitsbewijs is daarvoor verplicht en er geldt een minimumleeftijd van 16 jaar. Voor een bezoek aan de Open Dag is aanmelden niet nodig. Locatie: Academy van Tata Steel, Rooswijkweg 61 in Velsen-Noord.

Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.