• In opdracht van gemeente zorgden zes kunstenaars van graffiti-groep Spatzuiver uit Beverwijk woensdag voor een vrolijke aanblik bij strandopgang Zwaanstraat. Daar werd het grauw ogende electriciteitshuisje onder handen genomen met een fris resultaat. Uiteraard met als onderwerp strand, zee en duinen.

    Bert Westendorp

Opening strandseizoen op 13 april

IJMUIDEN / WIJK AAN ZEE Dit jaar openen de IJmondgemeenten gezamenlijk het strandseizoen. Op zaterdag 13 april staat het programma in het teken van het opruimen en hergebruiken van zwerfafval. Iedereen kan hieraan deelnemen.

Ze starten in IJmuiden aan Zee met een juttersactie, dan steken ze het kanaal over met de watertaxi naar de Noordpier waar ook gejut kan worden voor gratis koffie. Vervolgens naar Wijk aan Zee voor de onthulling van het eerste Pollution Art kunstwerk van Rik Hermans bij strandopgang de Zwaanstraat om 14.30 uur. Daarmee is de opening van het strandseizoen een feit.

Het programma:

Jutten op het strand bij ZanDiego, IJmuiden aan Zee; bij inlevering van een gevulde tas mag je gratis springen op de trampolines.

De watertaxi vaart gratis tussen strand Noordpier en Marina Seaport/IJmuiden aan Zee; voor de vaartijden kijk op www.ijmuidenrauwaanzee.nl

De start van het project Grondstofjutters op strand Noordpier; de hele dag kan er worden gejut op het strand. Tegen inlevering van een tas gevuld met afval bij de strandpaviljoens ontvang je een kop koffie/thee of een ijsje.

In Wijk aan Zee bij strandopgang de Zwaanstraat onthullen wethouders Hanneke Niele en Brigitte van den Berg het eerste Pollution Art kunstwerk van kunstenaar Rik Hermans om 14.30 uur bij de Zwaanstraat.

De start van het project Grondstofjutters op strand Wijk aan Zee; met een speciale tas jut je afval. Een volle tas met afval kun je bij alle strandpaviljoens inleveren. In ruil krijg je gratis een kop koffie/thee of een ijsje.