• bdu

Aantal besmettingen coronavirus Velsen gestegen naar 8

VELSEN Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in Velsen gestegen naar 8. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Dat zijn er 3 meer dan gisteren. Het besmettingspercentage in Velsen is nu 11,7 per 100.000 inwoners.

REGIO In buurtgemeente Haarlemmermeer telt nu 12 coronapatiënten. In Haarlem zijn er 8 besmettingen bijgekomen en daarmee komt het aantal Haarlemse patiënten op 25. In Bloemendaal zijn er nu 8 (dit waren er 3), ook Zandvoort heeft er één besmetting bijgekregen (nu dus 2 patiënten). In Velsen heeft nu 8 patiënten (3 meer dan gisteren). Amsterdam gaat in de regio nog steeds aan kop met 161 coronapatiënten (dit waren er gisteren nog 127).

LANDELIJK In een dag tijd zijn 30 mensen in Nederland overleden aan de ziekte Covid-19, die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Het totaal aantal doden komt daarmee op 136, maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdag bekend. Verder werden sinds vrijdag 637 mensen positief getest op het virus, waardoor het totaal aantal besmettingen nu op 3631 staat. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 63 en 95. De meesten overledenen zijn tussen de 80 en 84 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant. Het zijn er 1180. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486), Noord-Holland (461) en Limburg (418).

Op de afdelingen intensive care (ic) liggen nu zeker 285 patiënten. Dat is het laatste cijfer van de Nationale Intensive Care Evaluatie, die continu nieuwe informatie krijgt over de situatie in ziekenhuizen.

Het RIVM gaat ervan uit dat meer mensen besmet zijn met het coronavirus dan nu bekend is. Niet iedereen wordt meer getest.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus