• Eigen foto

Eén nieuwe coronapatiënt in Velsen, totaal op 11

VELSEN Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in Velsen met één gestegen naar 11. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Het besmettingspercentage per 100.00 inwoners is in Velsen 16,1.

REGIO In buurtgemeente Haarlem is het aantal coronapatiënten gestegen van 27 naar 29. Haarlemmermeer kreeg er 2 patiënten bij, het totaal staat daar nu op 18. Beverwijk heeft nu 7 coronapatiënten.

LANDELIJK Het coronavirus heeft inmiddels 213 levens geëist in Nederland. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het afgelopen etmaal 34 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen. Zondag steeg het dodental nog met 43.

De jongste patiënt die aan het virus overleed, was 55 jaar, de oudste 97 jaar. Volgens de gegevens van het RIVM is de gemiddelde leeftijd van mensen die aan het virus overlijden 82 jaar.

Het totale aantal ziekenhuisopnamen is in een dag met 24 procent toegenomen, tot 1230. Dat is een grotere procentuele toename dan een dag eerder, toen de stijging op 18 procent uitkwam. Een duidelijke lijn zit er niet in: zaterdag kregen de ziekenhuizen er 30 procent aan patiënten bij.

Van de in totaal 4749 mensen bij wie het virus is vastgesteld, komt ongeveer een derde uit Brabant. Besmettingen worden vooral nog vastgesteld bij mensen die er slecht aan toe zijn en in ziekenhuizen worden opgenomen en bij zorgverleners, die sneller worden getest. Het werkelijke aantal ligt hoger, maar hoeveel valt niet te zeggen.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus